010 - 600 11 06

Ongediertebestrijder nodig in Vlaardingen?

Houtworm

De houtworm is klein van stuk, maar dit insect kan grote schade toebrengen aan alles dat van hout is binnen én buiten uw woning. Denkt u te maken te hebben met dit fenomeen in Vlaardingen? Zorg dan dat u op tijd stappen onderneemt. De houtworm tast namelijk alles dat met hout te maken heeft aan en kan zich voorplanten tot tientallen houtwormen op een kleine oppervlakte, waardoor de aantasting van uw hout in een stroomversnelling komt. Voorkom dat de draagconstructies, vloeren en meubelen in uw woning schade oplopen door toedoen van de houtworm en laat Ongedierte Meldpunt u helpen.

Hoe gaat de houtworm te werk?

Een vrouwelijke houtwormkever of boktor, circa 2,5 centimeter lang en te herkennen aan twee grijze vlekjes op de rug, legt haar eitjes in naden of kieren van ‘zacht’ hout. Hieruit groeien larven van circa 3 centimeter lang met een witgele kleur. De houtworm heeft sterke kaken die relatief snel door houten constructies kunnen boren. Omdat dit insect vrijwel zijn hele leven ‘onder’ het hout te vinden is, is deze met het blote oog niet te herkennen. Pas wanneer de houtworm is uitgegroeid tot houtwormkever ontstaat een gaatje aan het oppervlak van het hout; dit is de uitvliegroute van de kever.

Waar moet u op letten?

Uw eigen woning kent ongetwijfeld houten elementen die gevoelig zijn voor een houtworm. Wilt u weten of u te maken hebt met de houtworm? Controleer het hout dan op kleine gaatjes aan het oppervlak. Houtwormen planten zichzelf snel voort en groepen van tientallen houtwormen is daarbij geen uitzondering. Ziet u meerdere kleine gaatjes vlak bij elkaar, dan heeft u vermoedelijk te maken met de houtworm/houtwormkever. Bent u van plan houten meubelen te kopen? Controleer deze dan direct op sporen van de houtworm.

Ongedierte Meldpunt lost overlast van de houtworm op

De houtworm kan grote schade berokkenen aan uw houten draagconstructies, vloer en meubelen. Bij Ongedierte Meldpunt beschikken we over de juiste middelen om dit insect in zijn geheel effectief te bestrijden. Wij zorgen ervoor dat de houten onderdelen van uw woning houtworm-vrij worden gemaakt. Neem in Vlaardingen direct contact met ons op, of bel naar 010 - 600 11 06.

 
 

Uitstekende service

Bij ons werken alleen ervaren, gediplomeerde specialisten die ongedierte voorkomen en bestrijden.

Wij werken voor zowel particulieren als bedrijven, VvE's en vastgoedbeheerders.

Waarom Ongedierte Meldpunt?

  • Meer dan 25 jaar werkervaring
  • Gecertificeerde onderneming
  • Heldere communicatie
klantbeoordeling Ongedierte Meldpunt

Offerte aanvragen

Graag eerst een offerte voor u een afspraak maakt? Of wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen? Vul dan ons offerte formulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

shortcodeCommand = [bono_form]

Diensten

• Ratten/muizen bestrijden
• Wespen/insecten bestrijden
• Houtworm/zwam bestrijden
• Woelratten bestrijden
• Steenmarter verjagen

Werkgebied

Vlaardingen, Maassluis, Beijerland, Schiedam, Spijkenisse, Dordrecht, Zwijndrecht.

Hoofdvestiging